Mesić čestitao Papi 84. rođendan

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić uputio je u ponedjeljak čestitku Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. u povodu njegova 84. rođendana, kojeg proslavlja u utorak, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"Sveti Oče, u prigodi Vašeg rođendana, upućujem Vam u svoje osobno ime i u ime građana Republike Hrvatske najsrdačnije čestitke i najbolje želje za nastavak obavljanja Vaše službe u dobrome zdravlju", stoji u Mesićevoj čestitci.

Govoreći o prošlogodišnjem susretu s Papom u Hrvatskoj, Mesić mu je zahvalio na porukama bezrezervne potpore uključivanju Hrvatske u europske integracije i ponovio čvrsto uvjerenje da je postizanje europskih standarda od najvećeg značenja ne samo za Hrvatsku, nego i za cijelu regiju.

Predsjednik Mesić u poruci ističe da je Papino djelovanje na uspostavljanju pravednog mira među narodima i poruke ekumenizma, s posebnom snagom odjeknulo na multietničkom i multikonfesionalnom području ovog dijela Europe.

"Promičući vrijednosti međusobnog obogaćivanja u različitosti, pridonosimo ostvarenju zajedničkog cilja - trajnog mira i stabilnosti na ovim prostorima", poručuje Mesić.

"U nadi da ćemo uskoro imati priliku i osobno razmijeniti mišljenja o pitanjima od obostranog interesa, izvolite primiti, Vaša Svetosti, izraze mog osobitog poštovanja", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

(Hina) xpp/xbcav yrt

Pročitajte više