Mesić doputovao u Muenchen

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić doputovao je u utorak u Muenchen gdje će sastati s predsjednikom bavarske vlade Edmundom Stoiberom i gostovati na skupu fondacije Herbert Quandt.

Sa Stoiberom će razgovarati u utorak popodne i potom, na poziv Zaklade Herbert Quandt, održati predavanje pod nazivom "Hrvatska budućnost u Europi".

Navedena zaklada, koju finacira njemački farmaceutski koncern Altana AG, vlastitim projektima promovira nacionalni i međunarodni dijalog, te organizira međunarodne i nacionalne kolokvije i debate o političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima. Fondacija podupire i znanstvena istraživanja te omogućava studentima iz srednje i istočne Europe da pohađaju njemačka sveučilišta.

Predsjednik Mesić će se u srijedu sastati s čelnicima tvrtke Siemens i predstavnicima Zaklade Hanns Siedel, fondacije bliske njemačkoj kršćansko socijalnoj uniji (CSU) koja preko predstavništava diljem svijeta radi na razvoju "demokracije, mira i pravde", kako se na navodi na njezinim službenim internet stranicama.

Po završetku boravka u glavnom bavarskom gradu, Mesić u srijedu popodne putuje u Salzburg gdje ga u četvrtak i petak očekuje sudjelovanje na summitu predsjednika zemalja srednje Europe.

Pročitajte više