Mesić: HDZ nije uspio postići željeni rezultat

IZ PRVIH informacija s birališta očito je da HDZ nije uspio postići rezultat na koji je računao, ocijenio je večeras hrvatskih predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić je, u izbornom stožeru SDP-a, koji je posjetio nešto prije ponoći kazao kako je na jučerašnjim lokalnim izborima pobijedila europska, demokratska opcija i stranke koje su se čitavo vrijeme orijentirale na europske standarde, a ne samo na datum početka pregovora s EU.

Kao posebnost ovih izbora Mesić je istaknuo činjenicu da se stranke "međusobno nisu prozivale kao državne neprijatelje".

Do izražaja su, kaže, ovaj put došle ne samo opće nacionalne, nego i lokalne teme, dodao je.

Zamoljen da komentira činjenicu da se desno orijentirano biračko tijelo podijelilo na nekoliko stranaka, Mesić je kazao kako razlog leži u tome što među tim strankama nije bilo integrirajućeg faktora, nego su, kaže, otišle na više pravaca.

Mesić je najavio da će ove godine, sudeći po rezultatima izbora, vjerojatno otići na Sinjsku alku. Naime, rekao je to nakon informacije u SDP-ovom izbornom stožeru da je u Sinju, nakon 15 godina vladavine HDZ-a, apsolutnu većinu osvojio SDP.

Pročitajte više