Mesić o bijegu korčulanskog narkodilera

PREDJSEDNIK Mesić izjavio je danas da je policija trebala propisno privesti narkodilera za kojega se znalo da je opasan, vjerojatno naoružan i da mu pomažu jataci, no da to nije učinila i da za to netko mora odgovarati.

Policajaci koji su sprovodili (korčulanskog) dilera s velikim brojem kaznenih prijava i koji je fizički napao kolegu iz istog miljea to su morali znati i učiniti. No netko sada mora odgovarati za taj propust, rekao je Mesić odgovarajući na novinarske upite za posjeta zagrebačkom ZOO-u.

Ministarstvo unutarnjih poslova mora razmisliti kako to da su ljudi sa stotinama prijava i dalje na slobodi i nisu sprovedeni. Kako to da gore automobili ondje gdje je zajamčena najveća sigurnost, upitao je predsjednik Mesić. Netko ne obavlja svoju dužnost i mora se znati tko je to imenom i prezimenom kako se to ne bi i dalje događalo i to ljudima koji u Hrvatskoj raspravljaju o sigurnosti, a za to im vrijeme izgore automobili.

To je nedopustivo, a pogotovo u turističkoj zemlji kao što je Hrvatska i u vrijeme turističke sezone. Mnogo je onih koji ništa ne razumiju i nekomu je vjerojatno smetala registarska tablica, a to nije razlog da bude na slobodi, rekao je Mesić novinarima.

Pročitajte više