Mesić o zahtjevu oporbe za Žužulovim opozivom

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je za boravka u Donjem Lapcu izjavio novinarima kako oporba ima pravo tražiti opoziv ministra Miomira Žužula, a da je on i "za to da se istraže i svi drugi sumnjivi poslovi."

Mesić nema ništa protiv toga da se istraže i Čačićevi i Tomčićevi poslovi, samo mu "nije jasno zašto se u ladici drže neki dokazi, ako već postoje", rekao je predsjednik Mesić i dodao kako nije dobro da se to sada obznanjuje ako se događalo prije.

Na novinarski upit odgovorio je da do njega nisu došle nikakve međunarodne implikacije "slučaja Žužul" koje bi mogle štetiti Hrvatskoj, ali, kako je izjavio, "za to je još rano".

Na zamolbu da komentira izjave Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića, koji često ističu da se na područjima posebne državne skrbi znatno djelotvornije i brže uklanjaju teškoće Hrvata nego Srba, Mesić je izjavio da je riječ o zastupnicima koji se bore za svoje političke ciljeve.

Njihovo je pravo, kazao je, zahtijevati da se ti problemi riješe, a po mojem mišljenju, najvažnije je da država potiče povratak izbjeglica i stvara uvjete za zapošljavanje.

Pročitajte više