Mesić odlikovao Šeksa najvišim odličjem koji može dobiti predsjednik parlamenta

NA PANTOVČAKU je danas sve bilo potpuno u skladu s božićnom porukom mira pa nisu frcale, inače uobičajene, iskre između predsjednika Stjepana Mesića kada komunicira s predstavnicima HDZ-a. Štoviše, danas je Mesić odlikovao Vladimira Šeksa, trenutnog potpredsjednika i nekadašnjeg predsjednika Hrvatskoga sabora, veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti RH, izgradnji i napretku RH, te za osobni iznimni doprinos razvitku odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Šeks pridonio antifašizmu

Mesić je danas za svog "vječnog" političkog oponenta imao samo riječi hvale pa je tako izrazio zadovoljstvo, jer priznanje ide osobi "koja je među najzaslužnijima za ustavnopravno uređenje Republike Hrvatske".

"Posebnu pozornost poklonili ste, uz ostalo, antifašističkom utemeljenju Hrvatske te zaštiti ljudskih i manjinskih prava. Time smo bili prepoznati kao zemlja koja želi graditi istinsku demokraciju i dobili međunarodno priznanje", rekao je Mesić u kratkom prigodnom govoru prigodom predavanje odlikovanja.

Tko se tuče, valjda se voli

Epiteti Mesića i Šeksa danas nisu bili jednosmjerni, jer je Šeks pohvalio aktualnog predsjednika Hrvatske kako je dao "snažan pečat" međunarodnoj afirmaciji Hrvatske u globalnim europskim i svjetskim razmjerima".

"Povremeno iskrenje sasvim je prirodna stvar kada imate gotovo pola stoljeća 'zajedničkog života' u kojemu smo bili u ljudskim, prijateljskim, političkim i drugim odnosima", rekao je Šeks pred hrvatskim novinarima, odgovarajući na pitanje kako je danas, eto, zaboravio sve sukobe koji su cijelu proteklu godinu tinjali na relaciji Šeks - Mesić.

M.M.
Foto: Pixsell (Arhiva)

Pročitajte više