Mesić pisao Jandrokoviću: Nemate što protestirati Švicarcima zbog Thompsona

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić oštrim se pismom obrušio na najnovije poteze ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, a oko njegove odluke da se švicarskom veleposlaniku nakon zabrane ulaska Marka Perkovića Thompsona u tu zemlju pošalje prosvjedna nota.

> "Thompsonu je ulazak u Švicarsku zabranjen zbog obožavanja ustaša"

> Thompson: Švicarci su napadima na mene napali i Hrvatsku!

> Imamo dokument: MVPEI je znao prije dvije godine da se Thompsonu sprema zabrana ulaska u EU

Pismo nije javno objavljeno, no novinari Večernjeg lista došli su do njega. Tvrdi se kako je Mesić bio zgrožen kada je vidio u što se MVPEI upustio i odlučio je reagirati.

Mesić u pismu upozorava da svaka država ima suvereno pravo procjenjivati uvjete u kojima joj je ugrožena nacionalna sigurnost pa tako na švicarsku odluku Hrvatska nema što protestirati, kao što ne bi dopustila ni da se nju proziva zbog njezinih odluka te vrste, piše Večernji list.

Također Mesić podvlači službenim prosvjedom Hrvatska staje iza kontroverzne osobe koja svoj imidž gradi na koketiranju s neoustaštvom, ali da se Hrvatska kroz takav postupak prikazuje u najmanju ruku u čudnom svjetlu, budući da se inače pred Europom želi legitimitirati kao zemlja koja promiče i poštuje europske standarde.

Pročitajte više