Mesić poslao jasnu poruku: Thompson će Jandrokovića koštati fotelje!

"MISLIM da se Jandroković više neće ovako ponašati. Vlada će mu to zabraniti", bio je odgovor predsjednika Stjepana Mesića na novinarsko pitanje o pismu koje je njegovom uredu poslao ministar vanjskih poslova.

> Mesić se obrušio na Jandrokovića: Odakle mu pravo da brani Thompsona u ime cijele Hrvatske?!

> Učinimo Gordanu Jandrokoviću uslugu i - smijenimo ga!

"Kad hrvatska diplomacija nekoj zemlji šalje protestnu notu, posebno kad se radi o prijateljskoj zemlji s kojom smo u dobrim odnosima, onda se ministar vanjskih poslova mora konzultirati s predsjednikom i premijerkom. Jandroković to nije učinio prije nego je stao u Thompsonovu obranu i još je u svom pismu napisao da će se tako ponašati i u budućnosti. Ja mislim da neće", kaže Mesić koji ne skriva da bi ministra "Which Two Chapters" najradije vidio izbačenog iz Vlade.

O Thompsonu je Mesić govorio i u svom obraćanju polaznicima ljetne škole demokracije. Tema je bila populistički nacionalizam kojeg, smatra Mesić, u društvu ima sve više i nije ga teško prepoznati. Posebno se, kaže predsjednik Mesić, ističe jedan pjevač koji maše mačem i tako u javnost šalje poruku koju oni koji su krivo educirani objeručke prihvaćaju. Sasvim je bilo očekivano da će Mesić kao osvjedočeni antifašist "zatražiti Jandrokovićevu glavu" nakon "afere Thompson", a vjerojatno je na predsjednikove javne istupe utjecao i proces koji se vodi protiv hrvatskog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija, ali to Mesić ne želi komentirati dok proces traje.

Pročitajte više