Mesić predao donaciju djeci s invaliditetom

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić predao je danas donaciju od 15.000 eura djeci s invaliditetom, uključenoj u akciju "Hvala ti moj dobri anđele" koju je pokrenuo Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Mesić je taj novac primio kada je kao počasni gost 8. studenoga sudjelovao na UNESCO-voj međunarodnoj dobrotvornoj gala večeri u Duesseldorfu.

Na primanju u Uredu predsjednika bilo je osmero djece s težim tjelesnim oboljenjima iz Vinkovaca, Pule, Rijeke, Splita, Trogira i Zagreba, koja se zajedno sa svojim roditeljima svakodnevno susreću s poteškoćama zbog nedostatka pomagala ili neodgovarajućih uvjeta života.

"Bogate države mogu svojim građanima priuštiti daleko viši standard, a naša to čini u granicama svojih mogućnosti. Što budemo imali viši bruto društveni proizvod, moći ćemo više davati pa će i obiteljima invalida biti lakše", rekao je Mesić.

Izrazivši želju da za Mesićevim primjerom krenu i drugi, predsjednica HSUTI-a Mirjana Dobranović rekla je da se akcijom "Hvala ti moj dobri anđele" željelo upozoriti građane na potrebe invalida i motivirati ih "za ideju dobra" u Međunarodnoj godini invalida.

Akcijom "Hvala ti moj dobri anđele" obuhvaćene su 102 osobe, kojima se na taj način želi pomoći da zadovolje svoje osobne potrebe koje im država ne može financirati. Najčešće je riječ o nabavci ortopedskih pomagala, kupovini lijekova, prilagodbi prostora za stanovanje i slično.

Pomoć za njih nastojat će se prikupiti do 3. prosinca, a građani priloge mogu dati pozivom na telefon govornog automata 060 606 606 ili uplatom na žiro račun 2500009-110135669 otvoren kod Hypo Alpe-Adria banke.

U akciji sudjeluje i band aid "Dobri ljudi", sastavljen od hrvatskih pjevača, koji su snimili pjesmu i video spot "Hvala ti moj dobri anđele".

Pročitajte više