Mesić primio nizozemskog ministra za Europu

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak Atza Nicolaia, ministra za Europu Nizozemske, zemlje predsjedateljice Vijeća EU-a, priopćio je Ured predsjednika.

Nizozemski ministar je pohvalio dosadašnji napredak Hrvatske u ispunjavanju političkih i ekonomskih uvjeta približavanja Hrvatske EU-u, ali i istaknuo važnost nastavka suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY) u Den Haagu, dodaje se u priopćenju.

Nicolai je, kako se kaže u priopćenju, također naglasio pozitivnu ulogu Hrvatske zahvaljujući inicijativama i naporima koje ulaže u promicanju europskih standarda u zemljama regije.

Nicolai se kasnije u ponedjeljak treba sastati i s ministricom europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović. Oni bi trebali potpisati Memorandum o razumijevanju o pretpristupnom programu Matra za Republiku Hrvatsku za 2005. godinu. Tim programom želi se podržati jačanje institucija i administrativnih mogućnosti Hrvatske radi zadovoljavanja kriterija za članstvo u Europskoj uniji. Glavne odrednice projekata će biti tehnička pomoć radi suradnje i prenošenja stručnih znanja i iskustava.

Pročitajte više