Mesić primio veleposlanike Italije i Južne Koreje

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu u oproštajne posjete veleposlanike Italije i Republike Koreje (Južna Koreja) u Hrvatskoj Fabia Pigliapoca i Suh Dae-wona, priopćio je Ured Predsjednika RH.

Odlikujući talijanskog veleposlanika Pigliapoca Redom kneza Branimira s ogrlicom, predsjednik Mesić je sa zadovoljstvom konstatirao vrlo pozitivan razvoj odnosa između dviju zemalja, kao i ulogu što je Italija ima unutar Europske unije, a koja je za Hrvatsku osobito važna u procesu njenog uključivanja u Uniju, kaže se u priopćenju.

"U Hrvatskoj će zauvijek ostati dio mojeg srca", rekao je talijanski veleposlanik. On je podsjetio je na vrlo uspješni posjet predsjednika Ciampija Hrvatskoj i rekao kako u odnosima dviju zemalja postoje još neka otvorena pitanja koja će postupno biti rješavana i riješena, kaže se u priopćenju.

U susretu s dosadašnjim veleposlanikom Republike Koreje Suh Dae-wonom, predsjednik Mesić se zanimao za mogućnost većeg angažiranja korejskog kapitala u Hrvatskoj, naglašavajući kako je, preko Hrvatske, korejskim proizvodima dostupno i šire bogato tržište Europe.

Veleposlanik Suh Dae-won je izrazio uvjerenje kako postoje dobre mogućnosti za dalji napredak gospodarskih veza između dviju zemalja i obećao da će sugestije predsjednika Mesića prenijeti svojoj Vladi, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više