Mesić: Što će Milanoviću razgovori s Dodikom? On je razarač BiH

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsjednik Stjepan Mesić danas je nakon konferencije Apel za mir i žurni prekid ratova u svijetu u organizaciji Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja prokomentirao mandat predsjednika Zorana Milanovića za NovuTV. Mesić je rekao da je Milanović imao sjajne poteze, ali i promašaje.

"I sad treba staviti na vagu čega ima više. Onih dobrih rješenja koja je nudio ili tamo gdje je pogriješio? Ali to i sam mora znati. Što će mu razgovori s Miloradom Dodikom? Dodik je razarač BiH, notorni razarač. I on je priman i u Rusiji i u Srbiji na najvišem nivou. Oni prihvaćaju njegovu politiku razaranja Bosne i Hercegovine. Što imaš s njim razgovarati? O čemu?" poručio je bivši predsjednik.

"Sukobe mogu rješavati samo pravi lideri"

Mesić je, podsjetimo, s također bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i akademikom Ivom Šlausom na konferenciji govorio o situaciji u svijetu. Njih trojica upozorili su da je situacija sada gora nego 1939. godine. Mesić je rekao da je konferencija kap koja se mora preliti u put prema traženju mirovnih rješenja. 

"Svaki sukob je sukob za sebe. Zato ga mogu rješavati samo pravi lideri koji znaju što je problem i što dolazi ako se problem ne riješi", rekao je, između ostalog, Mesić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.