Mesić u Mostaru: Stari most simbol tolerancije

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić, u povodu današnje ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru, izjavio je kako je "novi Stari most obnovljen i vraćen ne samo građanima Mostara, nego i Europi i svijetu. Vjerujem kako je svečano otvorenje Starog mosta u Mostaru prilika da zajedno nastavimo prema zajedničkom cilju ujedinjenoj Europi", rekao je Mesić u intervjuu današnjem mostarskom Dnevnom listu.

"Stari most je kulturna baština ne samo Mostara, nego i ove regije i Europe i svijeta, i on je bio simbol tolerancije i suživota civilizacija", dodao je Mesić.

Na upit kako gleda na daljnji razvoj bošnjačko-hrvatskih odnosa u Mostaru pa i u cijeloj BiH, Mesić je rekao: "Bosna i Hercegovina je suverena i neovisna država s tri konstitutivna naroda, to je stajalište Republike Hrvatske, koje jednako tako očekujemo i od drugih bosanskohercegovačkih susjeda". Pri tomu je Mesić naglasio da "građani BiH moraju biti svjesni da je njihova država Bosna i Hercegovina i da će njezinom razvoju pridonijeti na način da rade na izgradnji njezinih središnjih institucija i da entiteti nisu države, niti se tako mogu ponašati".


Pročitajte više