Mesićeva čestitka za Božić po julijanskom kalendaru

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru te gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačkoljubljanskom i cijele Italije.

U čestitki vjernicima predsjednik Mesić je zaželio da ozračje ljubavi i mira, što u ovim blagdanskim danima prožima svaku osobu i obitelj, bude svima prigoda za obnovu duha solidarnosti i dobre volje te da u božićnim vrijednostima nađu nov poticaj za životni optimizam i snagu za napore što ih svakodnevno ulažu u osobni napredak, dobro svojih obitelji i opće dobro naše Domovine.

Predsjednik Mesić poslao je čestitku njegovom visokom preosveštenstvu gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije ističući da je Božić vrijeme kada svi kršćanski vjernici i ljudi dobre volje nastoje širiti ozračje radosti i mira. "Božić nas više upućuje jedne na druge, otkrivajući nam važnost i potrebu ljudskoga zajedništva koje se temelji na pravdi, miru, sigurnosti i solidarnosti."

"Obraćajući Vam se u ovim blagdanskim danima na prijelazu dviju godina, mogu sa zadovoljstvom ustvrditi da je naša domovina na mnogim područjima postigla željeni napredak.

Vodeći se kršćanskim vrijednostima, znatan doprinos u izgradnji toga napretka i općega dobra za sve građane Repulike Hrvatske dali su vjernici i svećenstvo Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj pod Vašim pastirskim vodstvom.

Vjerujem da, vođeni tolerancijom i ohrabreni svekolikim napretkom, možemo s pouzdanjem gledati u budućnost, nastojeći da i dalje kroz suradnju državnih ustanova i Vaše Crkve radimo na promicanju općeg dobra Domovine.

Božićnim pozdravom "Hristos se rodi" upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama, svim epsikopskim, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Pročitajte više