Mesićevi savjetnici ne žele s Pantovčaka

VEĆINA bivših savjetnika predsjednika i dalje dolazi na radno mjesto i ometa normalan rad Ureda.

Neki od njih su prihvatili lošija radna mjesta, poput bivše savjetnice Maje Razović koja je postala službenica kod Zrinke Vrabec Mojzeš. Većina starih savjetnika je trebala napustiti ured Ive Josipovića do 1. ožujka, međutim, službena razrješenja su zatražila samo dvojica, Tomislav Jakić i Boro Vučković.

Kako doznaje Jutarnji list, neki od njih i dalje svakodnevno dolaze na posao, a Josipovićeva ekipa navodno uopće ne zna što bi s njima. Iako je ranije bilo govora o njegovu umirovljenju, bivši Mesićev savjetnik za vanjsku politiku Budimir Lončar je postao član novoosnovanog savjeta za vanjsku politiku.

U uredu je ostala i bivša savjetnica za kulturu koja je pristala na degradaciju i sada radi kao službenica u uredu za društvene djelatnosti Zrinke Vrabec Mojzeš.

"Obično se ne radi razlika između predsjednikovih savjetnika i onih koji su u posebnom statusu. Primjerice, Joško Paro je savjetnik za vanjsku politiku i on je na uobičajenoj plaći, dok Budimir Lončar, Izet Aganović i Željko Mataja imaju status posebnih vanjskih savjetnika. Osim toga, nije došlo do dupliciranja savjetnika jer je Višnja Tafra postala zamjenica Zlatka Gareljića, savjetnika za vojna pitanja, dok je Maja Razović ostala raditi u uredu nove savjetnice Vrabec Mojzeš", kažu u Uredu predsjednika.

Pročitajte više