Metković: Objavljene kandidacijske liste

U METKOVIĆU je Gradsko izborno povjerenstvo danas objavilo pravovaljane kandidacijske liste tri samostalne i tri koalicijske za izvanredne izbore za Gradsko vijeće koje će se održati 3. listopada.

Listu HDZ-a predvodi Ivan Barišić, profesor iz Metkovića, Nezavisnu gradsku listu bivši gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo, listu Demokratskog centra Pero Jerković, a koalicije Metkovićkog jedinstva, u kojoj su Hrvatski blok, Hrvatska stranka prava, Hrvatska demokratska republikanska stranka i Hrvatska kršćanska demokratska unija, Mišo Veraja, predsjednik metkovske podružnice HSP-a. Koalicijsku listu SDP-a i HSLS-a predvodi Jasminka Brljević, profesorica iz Metkovića i predsjednica Gradske organizacije SDP-a, a koalicijsku listu HNS-a, HSS-a, Libre i LS-a Milenko Buljubašić, čelnik Gradske organizacije HSS-a.

Predizborna kampanja stranaka i koalicija već je počela, a za sutra je već najavljen dolazak u Metković jednog od čelnika HSP-a Tončija Tadića.

Vlada je 30. lipnja na zatvorenu dijelu sjednice raspustila Gradsko vijeće i imenovala Ivicu Vidovića povjerenikom. Većinu u Gradskom vijeću imao je HDZ do kolovoza prošle godine kad su desetorica vijećnika i gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo izbačeni iz stranke. Svih deset vijećnika, s Jambom na čelu, tada su prešli u nezavisne vijećnike i Gradsko je vijeće djelovalo do Vladine odluke, kojom je raspušteno.

Pročitajte više