"Metro Cash and Carry" donirao 100.000 kuna za zaštitu djece

TRGOVAČKI lanac "Metro Cash and Carry" uručio je danas Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama "Goljak", Udruzi gluhih Samobora i Sv. Nedjelje, Udruzi za pomoć mentalno retardiranima Krapinsko-zagorske županije, Dječjem vrtiću "Vrapčić" iz Drnja i Osnovnoj školi iz Lobora donaciju od 100.000 kuna.

Donacija se sastoji od konfekcijske odjeće, posteljnog rublja, higijenskih potrepština, hrane, igračaka te uredskog pribora i materijala, priopćeno je iz te tvrtke.

"Metro Cash and Carry" tom donacijom želi podržati predani rad mnogih stručnjaka, roditelja, studenata i volontera uključenih u rad s djecom, naročito onom kojoj treba posebna pažnja i briga, istaknuo je predsjednik Uprave Damir Firšt prilikom uručivanja donacije predstavnicima udruga i ustanova.

Prošlog tjedna "Metro Cash and Carry" donirao je Dječju bolnicu Kantrida i Dječji vrtić Rijeka s 40.000 kuna, a u toku prošle godine darovao je na riječkom i zagrebačkom području hrane, odjeće, igračaka, pribora za školu i sl. u vrijednosti od 200.000 kuna ustanovama koje se brinu o djeci i mladima.

Pročitajte više