Michael Jackson bio u dugovima

POP zvijezda Michael Jackson bio je u milijunskim dugovima i tonuo je sve dublje u vrijeme kada je navodno seksualno zlostavljao 13-godišnjeg dječaka, za što mu se sada sudi, piše u srijedu list The Washington Post.

Na suđenju u Santa Monici u Kaliforniji financijski stručnjak svjedočio je da je Jackson trošio između 20 i 30 milijuna dolara više nego što su bili njegovi prihodi te da su njegovi dugovi bili veći od njegove imovine od 285 milijuna dolara u vrijeme kada je počinio prijestup, piše list.

Ovim svjedočenjem tužiteljstvo želi poduprijeti optužbe da je Jackson, bojeći se novih financijskih gubitaka, pokušao zajedno s pomoćnicima dječaka i njegovu obitelj protiv njihove volje zadržati na ranču Neverland, za što ga se također optužuje.

Četrdesetšestogodišnji Jackson optužen je da je seksualno zlostavljao 13 godišnjeg dječaka na ranču Neverland u veljači ili ožujku 2003., davao mu alkohol te se urotio da zadrži dječakovu obitelj kako bi ih prisilio da opovrgnu optužbe o njegovim sklonostima.

Jackson je izjavio pred sudom da se ne osjeća krivim ni po kojoj točki optužnice koja bi mu mogla donijeti 20 godina zatvora.

Pročitajte više