Microsoft Vista SP1 - može li jadnije?!

MICROSOFT već sada upozorava korisnike Viste koji imaju namjeru unaprijediti svoj sustav na Vista Service Pack 1 kako velik broj third-party programa neće raditi kako bi trebalo. Kako bi Microsoft pokazao svoju brižnost prema korisnicima, čak je napravio popis programa koji će biti "pokvareni" koristeći najnoviji Service Pack za Vistu.

Većina softvera na koji će utjecati nadogradnja operativnog sustava Vista upravo su sigurnosni programi čime korisnici postaju lak plijen virusa, trojanaca i ostalih malih gadova. Windows Vista SP biti će dostupna svima sredinom ožujka, navode u Microsofta.

Service Packovi jedni su od najvećih Microsoftovih paketa nadogradnje, a najavljujući neke od najvećih promjena, Microsoft prvo navodi popis programa na koje će nadogradnja na SP1 utjecati. Popis programa koji bi mogli imati problema nalaze se ovdje:

1. BitDefender AV
2. Fujitsu Shock Sensor

3. Jiangmin KV Antivirus 10
4. Jiangmin KV Antivirus 2008
5. Trend Micro Internet Security
6. Zone Alarm Security Suite
7. Iron Speed Designer
8. Xheo Licensing
9. Free Allegiance
10. NYT Reader
11. Rising Personal Firewall
12. Novell ZCM Agent

Popis ovih programa, Microsoft je rasporedio u tri skupine, one koji će biti blokirani, one koji neće raditi te treća skupina koja djelomično neće raditi.

Microsoft također upozorava kako lista tih programa nije "najiscrpnija" te da bi se ona mogla proširiti uz molbu da budući korisnici SP1 surađuju kako bi problemi bili što prije riješeni.

Vedran Mulović

Pročitajte više