Migranti zalutali na vojni poligon u Slunju, jedan u bijegu skočio i slomio nogu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MIGRANT iz Maroka, star 27 godina, stradao je jučer na Vojnom poligonu u Slunju. Iako se prvo vjerovalo da je stao na neko zaostalo eksplozivno sredstvo, iz MORH-a su demantirali takve informacije i pojasnili što se dogodilo. 

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske su tijekom redovnog osiguranja vojnog poligona "Eugen Kvaternik" u noći s ponedjeljka na utorak pronašli skupinu od sedam osoba, stranih državljana, od kojih je jedan prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta pokušao pobjeći te je skočio s litice u ponor dubine tri metra.

Ima slomljenu nogu

Tijekom pada je ozlijedio nogu te su mu pripadnici Hrvatske vojske odmah pružili prvu pomoć i imobilizirali nogu.

Ozlijeđeni muškarac je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći koja ga je prevezla u Opću bolnicu Karlovac na daljnju obradu.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić je rekao kako je pacijent iz Maroka s teškom ozljedom noge dovezen u bolnicu u pratnji policije te je operiran i zadržan na liječenju.

"Pacijent je s prijelomom natkoljenice i ozljedom koljena operiran kod nas, nije životno ugrožen i nalazi se na odjelu kirurgije", rekao je Hini ravnatelj Jančić.

Ostali su predani policiji

Ostale osobe zatečene na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju su, sukladno propisanim procedurama, predane policijskim službenicima Policijske postaje Slunj na daljnje postupanje.

Na mjestu događaja izvršen je očevid od strane Vojne i civilne policije.

Pročitajte više