Mihajlović rekao da nije namjeravao ubiti Annu Lindh

UBOJICA švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh izjavio je na početku suđenja u srijedu da je nije namjeravao ubiti, ali se nije mogao oduprijeti unutarnjim glasovima koji su ga nagovarali da ju izbode.

Mihajlo Mihajlović (25) izgledao je smireno tijekom najvećeg dijela unakrsnog ispitivanja, no povisio je glas kada ga je tužitelj nekoliko puta upitao o njegovu kretanju u trgovačkom centru, gdje je napao Lindh 10. rujna prošle godine.

Tužitelj je rekao da je Mihajlović iz daljine vidio Lindh u trgovini u središtu Stockholma i da je u nekoliko minuta isplanirao ubojstvo. No, Mihajlović je uzvratio da je djelovao impulzivno i da osobno nema ništa protiv Lindh, 46-godišnje majke dvoje djece.

"Izlazio sam van, ali sam krenuo u krivom smjeru. Ugledao sam Annu Lindh. Tada sam začuo glasove koji su mi rekli da ju moram napasti. Nisam im se mogao oduprijeti", rekao je Mihajlović. "Ne sjećam se napada, sve se odigralo vrlo brzo", dodao je.

U prošlotjednom priznanju zločina, rekao je da su ti glasovi bili na jeziku njegovih roditelja, srpskom, i kako vjeruje da je glas bio Isusov.

Upitan što je osjećao kada je čuo da je Lindh umrla, Mihajlović je rekao: "Jako tužno....Bila je divna osoba, nisam to trebao učiniti".

Pročitajte više