Mijalić najavljivao "razotkrivanje mutnih poslova u Pošti", a njega istražuju zbog nabave 100 vozila

HSLS-OVAC Jadranko Mijalić, dojučerašnji pomoćnik direktora za financije u Hrvatskoj poštanskoj banci, koji je zbog nedolaženja na posao dobio izvanredni otkaz i koji je od početka otkrivanja afere tvrdio kako mu se podmeće zato što je najavio kako će razotkriti mutne poslove u Hrvatskoj pošti, i sam je navodno imao prste u toj staklenci pekmeza.

Naime, prema navodima iz Internog izvješća Povjerenstva Hrvatske pošte, koje je krajem listopada proslijeđeno nadležnim državnim institucijama da bi se pokrenulo temeljitije istraživanje nabave 100 vozila iz 2006. godine, a koje prenosi Jutarnji list, "utvrđen je niz nedostataka u javnoj nabavi 100 vozila koje je osobno vodio Jadranko Mijalić, kao član Uprave Hrvatske pošte za logistiku".

"Postoji opravdana sumnja da su ponuđači bili upoznati s iznosom novca koji se planirao izdvojiti, samo jedan proizvođač mogao je zadovoljiti tehničke karakteristike vozila, a sporni članak o plaćanju penala ubačen je na zahtjev naručitelja, Hrvatske pošte. Gospodin Mijalić je svojim potpisom na sve dokumente potvrdio njihovu valjanost, a svojim parafom potvrdio je i da je sklopljeni ugovor valjan”, navodi se u nalazu.

Zbog članka koji obvezuje Hrvatsku poštu na plaćanje penala za svaki prijeđeni kilometar iznad 130.000 u četiri godine, Pošta će morati Hypo leasingu platiti više od sedam milijuna kuna samo za penale.

Pročitajte više