Mikšić: Bit ću najveće iznenađenje predsjedničkih izbora

NEZAVISNI predsjednički kandidat Boris Mikšić najavio je danas na konferenciji za novinare da će biti najveće iznenađenje predstojećih predsjedničkih izbora ocijenivši da ima realne izglede za ulazak u drugi krug i izbornu pobjedu.

Rezultati predsjedničkih izbora će šokirati Hrvatsku i svijet, uvjeren je Mikšić. Organizaciju izbora ocijenio je vrlo lošom budući se kampanja odvija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. To je, prema njegovom sudu, učinjeno namjerno kako bi što manje birača izašlo na izbore i time se povećali izgledi Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.

Drži da će im pomrsiti račune, jer kao nezavisni kandidat iza sebe nema lobye, dobiva sve već potporu i jer je odlučan poboljšati životni standard hrvatskih građana. Prema njegovim riječima podržava ga šest političkih stranaka, a njihov je broj svakim danom sve veći.

Mikšić podržava transparentnost financiranja izborne kampanje i ne slaže se sa zakonskom odredbom da donatori mogu biti anonimni, jer to omogućava manipulacije.

Izvijestio je da je do sada u kampanji utrošio 4,5 miljuna kuna s PDV-om, da su to sve njegova vlastita sredstva stečena poštenim radom i sve su novčane transakcije transparentne.

Dodao je da nije uspio potrošiti sav novac predviđen za plakatiranje, jer su predsjednički kandidati Stjepan Mesić i Jadranka Kosor već zakupili sav prostor za to i na taj način utrošili višemilijunske iznose hrvatskih poreznih obveznika. Uvjeren je da će sve to hrvatski birači znati vrednovati na izborima.

Ocijenio je da aktualni predsjednik Republike i predsjednički kandidat Stjepan Mesić nije učinio ništa u sprječavanju sukoba interesa, tako da je Hrvatska među najkorumpiranijim državama na svijetu. Podržavao je dva promašena projekta Družba Adria i Sisačke željezare koja je u stečaju, a nije se suprotstavio rasprodaji Ine za smiješan iznos, kazao je.

Upitan o referendumu o pobačaju, odgovorio je da u Hrvatskoj ima i važnijih pitanja od toga, te da će postane li predsjednik najprije raspisati referendum o ulasku Hrvatske u EU.

Također je rekao da će nastojati iskoristiti potencijale hrvatskog iseljeništva.

Pročitajte više