Mikšić: Budem li izabran, general Gotovina će biti slobodan čovjek

NEZAVISNI predsjednički kandidat Boris Mikšić izjavio je danas da će ako bude izabran za predsjednika Republike Hrvatske general Ante Gotovina slobodno hodati Hrvatskom.

Mikšić je najveći dio današnje konferencije za novinare u Zadru posvetio slučaju optuženoga hrvatskog generala Ante Gotovine.

Rekao je da je general Gotovina bio i ostao njegov prijatelj, podsjećajući da su njih dvojica 1996. radili na važnom projektu "Partnerstvo za mir" koji se odnosi na vojnu suradnju između američke države Minesote i Hrvatske vojske.

Mikšić zamjera hrvatskim političarima, posebice Stjepanu Mesiću, da su popustljivi i da su odgovorni za gubitak nacionalnog ponosa i dostojanstva.

Sjedinjene Američke Države u "Oluji" su bile na strani Hrvatske, a neke europske zemlje, u prvome redu Velika Britanija i Francuska, bile su na strani Miloševićeve Srbije, izjavio je Mikšić i dodao da Velika Britanija i Francuska nastoje diskreditirati američku politku.

"Optužnica protiv generala Ante Gotovine je politička, a ne pravna. Sudeći po njoj, morali bi odgovarati svi generali pobjedničkih vojski", ustvrdio je Mikšić.

Predsjednički kandidat Boris Mikšić izjavio je također kako Hrvatska ne smije dopustiti da strani ribarski brodovi eksploatiraju ni jedan pedalj hrvatskog mora. Osudio je projekt Družba Adria, ističući da će on, ako bude prihvaćen, biti ekološka katastrofa jer će njime teći najštetnija i ekološki najneprihvatljivija nafta iz Sibira.



Pročitajte više