Mikšić mora Mesiću platiti 60.000 kuna zbog povrede časti

NA ZAGREBAČKOM Općinskom sudu izrečena je nepravomoćna presuda prema kojoj Boris Mikšić zbog povrede časti mora predsjedniku Mesiću isplatiti 60.000 kuna.

Na sudu se nisu pojavili niti Mesić niti Mikšić, koji se trenutno nalazi u Americi.

Podsjetimo, Mikšić je Mesića tijekom predizborne kampanje 2004. godine optužio kako je od francuske obavještajne službe dobio vilu na francuskoj rivijeri, nakon čega je Mesić najavio tužbu. Mikšić je, nakon što je Mesić najavio tužbu, rekao kako se samo šalio, te kako je izjava proizašla iz njegovog "francuskog raspoloženja", a i mislio je kako se Mesić voli šaliti.

Mikšić je izjavio kako će Mesiću platiti "par lekcija golfa da se malo opusti, ako dođe do tužbe", te je dodao kako ispada da se Mesić stalno šali na račun drugih, no ne voli kada se radi o obratnoj situaciji.

Mesić je tada kazao kako je ta izjava u medijima bitno utjecala na predizbornu kampanju i same izbore. Da je nije bilo, Mesić je uvjeren da bi pobijedio već u prvom krugu izbora, te bi tako država, a i on osobno bili pošteđeni dodatnih troškova drugog kruga.

Predsjednik Mesić podigao je u veljači 2005. dvije tužbe protiv Borisa Mikšića, privatnu zbog klevete, te tužbu za naknadu štete u vrijednosti od 60 tisuća kuna.

Mikšić je zbog klevete u veljači 2006. godine osuđen uvjetno na dva mjeseca zatvora, a tada nam je kazao kako je cijelo suđenje apsurdno.

Mesić je novac od odštete obećao uplatiti Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u Zagrebu.

Pročitajte više