Mikulić se iz Iraka telefonom javio obitelji u Čapljini

UHIĆENI hrvatski vozač Damir Mikulić u četvrtak se prvi put javio telefonom iz američkog pritvora obitelji u Čapljini u BiH i poručio da je dobro.

"Damir je plakao, ali je rekao da je dobro", izjavio je Hini Damirov brat Davor koji je s njim razgovarao tri do četiri minute.

"Rekao je da mu je u zatočeništvu teško jer ne govori nijedan strani jezik, pa ne može ni sa kim komunicirati niti razumije što mu drugi govore", dodao je Davor Mikulić.

Po njegovim riječima, Damir nije rekao hoće li se moći ponovno javiti telefonom obitelji u Čapljini.

Mikulića su prije više od mjesec dana uhitile američke snage u Iraku tereteći ga za špijunažu. Pritvoren je u logoru Bucca kod grada Um Qasra na jugu Iraka, gdje američka vojska drži pritvorene strance.

Osumnjičen je da je "navodno prikupljao podatke o vozilima i osobne podatke preko granice koja se smatra normalnim interesom turista", rečeno je u američkom priopćenju.

Amerikanci su predstavnicima hrvatskih vlasti obećali da će Mikulićev slučaj biti ubrzan te da ga trenutačno razmatra službeno tijelo sastavljeno od Iračana i državljana drugih zemalja, koji nisu pripadnici američke vojske.

Pročitajte više