Mikulićeva žena bez natječaja zaposlena u državnom gubitašu, priča je opet aktualna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GLAVNI državni inspektor Andrija Mikulić postao je glavna vijest u medijima ovih dana, nakon što je više od 30 ugostiteljskih objekata zatvoreno jer se "nisu pridržavali uputa Nacionalnog stožera".

U jeku afere sa zatvaranjem restorana, u javnosti je ponovo aktualizirana tema zapošljavanja njegove supruge Renate Mikulić u tvrtki Pružne građevine, tvrtki kćeri HŽ Infrastrukture.

Podsjetimo, ona je u toj tvrtki zaposlena na mjesto direktorice Upravnog područja Zajedničke službe, a kako se pisalo te 2016. godine, na to je mjesto imenovana bez natječaja i bez ikakvog prethodnog iskustva. Plaća joj je 17.000 kuna.

Iz tvrtke Pružne građevine d.o.o. na upit o tome je li istina da je Renata Mikuli zaposlena bez natječaja, kažu kako je to istina. 

Zaposlena bez natječaja

"Gospođa Renata Mikulić je temeljem Ugovora o radu na neodređeno vrijeme zaposlena u društvu Pružne građevine d.o.o. dana 21.studenog 2016. g. na radnom mjestu direktorice UP Zajedničke službe.

Pružne građevine d.o.o. samostalno odlučuju o zapošljavanju radnika sukladno potrebama. Pravilnikom o radu i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u društvu Pružne građevine d.o.o. nije propisana obveza provođenja javnog natječaja prilikom zapošljavanja", odgovaraju iz tvrtke.

Na upit je li ispunjavala sve uvjete za radno mjesto na koje je zaposlena, također odgovaraju potvrdno.

"Gospođa Renata Mikulić je u potpunosti ispunjavala uvjete te je osim stručne spreme VSS-stručni specijalist odnosa s javnošću-marketinga i komunikacija, u trenutku zapošljavanja imala 18 godina radnog iskustva", stoji u odgovoru.

Pročitajte više