Milan Bandić ne priznaje političku smrt: Najavio novu kandidaturu za gradonačelnika!



"IZA MENE je šest političkih utakmica, četiri sam dobio, a dvije izgubio", odgovorio je Milan Bandić na pitanje voditeljice HTV-ovog Dnevnika je li njegova politička karijera nakon debakla na ovogodišnjim parlamentarnim izborima gotova.

Bandić tvrdi da se nije preračunao kada se ubacio u utrku za Sabor, koja je završila katastrofalnim porazom njegove nezavisne liste. Podsjećamo, Bandić je u "svom" Zagrebu uspio dobiti jedva dva posto glasova.

"Očito je da Zagrepčani drugačije glasaju na izborima za gradonačelnika ili na izborima za predsjednika ili za Sabor. O mojoj političkoj karijeri odlučit će birači, koji su o njoj odlučivali i do sada", kaže Bandić.

"Ne mislim da sam se preračunao kada sam se kandidirao na parlamentarnim izborima. Utakmica se igra, čovjek ili zabije gol ili ga ne zabije. Ali s druge strane aut linije ne možete sudjelovati u utakmici", kaže Bandić.

"S GUP-om je sve čisto"

Bandić se osvrnuo i na medijske napise prema kojima je sudjelovao u sumnjivom mijenjanju GUP-a. "Sve je napravljeno ispravno", kaže Bandić, koji tvrdi da sve promjene GUP-a nadziru resorno ministarstvo, tri gradska ureda i dvije službe. Najavio je da će Gradska skupština već sutra dobiti 1200 stranica materijala iz kojih se navodno vidi da je prilikom promjena GUP-a poštivana sva procedura.

"Grad nije oštećen i ne vidim tu nikakvih problema. Budući da grad nije oštećen, savjest mi je čista i mirna. Tri ureda i dvije stručne službe koji su u tome sudjelovali će dati svoje očitovanje. Pustimo struku da kaže svoje", kaže Bandić.

Pročitajte više