Milanović danas s Cameronom u Ujedinjenom Kraljevstvu

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ boravit će u posjetu Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Premijer Zoran Milanović razgovarat će s britanskim kolegom Davidom Cameronom. Očekuje se da će jedna od glavnih tema biti izbjeglička kriza koja pogađa cijeli kontinent.

Za taj problem Europa nema jedinstven odgovor. Cameron i Milanović se zalažu za rješenje na izvorištu problema. Hrvatski šef Vlade smatra i da EU treba uputiti znatna novčana sredstva, prije svega Turskoj, koja je stabilna zemlja i članica NATO-a, a u kojoj je oko 2 milijuna sirijskih izbjeglica.

Ocjena je i da Grčka ne poduzima adekvatne mjere obzirom da je članica Schengena, što Hrvatska i Britanija nisu. Cameron je nedavno ocijenio da prihvaćanje sve više izbjeglica nije održivo rješenje. Očekuje se da će dvojica premijera s izaslanstvima razgovarati o funkcioniranju Unije te suradnji dviju zemalja.

U Londonu će danas biti predstavljen projekt „Full of life“, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, a Hrvatskoj je važno privući još više britanskih gostiju koji su se pokazali kao dobri potrošači i kojih svake godine sve više stiže na obale Jadrana. Lani ih je bilo nešto manje od pola milijuna.

Pročitajte više