Milanović: HDZ treba reformirati, zbog ove vlasti Hrvatska je skoro bila na stupu srama

Foto: FAH

Šef SDP-a Zoran Milanović gostovao je u Dnevniku RTL-a.

"U protokolu sudjelujem minimalno dok moram, a kad sam u oporbi to zapravo ni ne moram. Smatram da je to etiketa, poza i da su prazne frazetine uzele previše maha i ovim potezom pokazujem da me to smeta", kazao je na pitanje zašto je zaobišao državni protokol povodom Dana državnosti.

Na upit ostaje li pri pohvalama koje je davao Andreju Plenkoviću, odgovara potvrdno.

"Ostajem kod toga što sam rekao. Tu stranku mora se reformirati, ona je otišla prejako u desnicu. Kada je Jadranska Kosor bila ne čelu postavio sam se drugačije, ako se sjećate", kazao je Milanović.

Na upit ako se vrati u Banske dvore, hoće li Jokića zvati natrag, kaže:

"Kako me možete pitati da li ću napraviti nešto što smo napravili. Da, pokušat ćemo vratiti stvari i svatko tko želi stručno doprinijeti je dobrodošao. Gospodin Jokić imao je apsolutnu slobodu za vrijeme moje Vlade".

Kazao je da je HSS HDZ brutalno izvarao. "Ako ih zovete u koaliciju, podrazumijeva se da ćete ih zvati u izvršnu vlast. Za HSLS nema mjesta, tužno je na što su sveli", kaže.

"Petrov neka objasni svojim članovima što je napravio i zašto je napravio u 12. mjesecu. Vidjet ćemo kako će to građani napraviti. Ova vlada je bila užasna, ali nije napravila ništa osim prodaje Konačara - to je premalo, preslabo, ništa. Zbog ove vlasti Hrvatska je skoro bila na stupu srama. Pa nisu se bili u stanju zadužiti ni za 5 posto kamate, a mi smo za tri", završio je Milanović.

Pročitajte više