Milanović ide protiv Plenkovića, ali ostaje predsjednik najmanje do izbora

Foto: Pixsell

Zoran Milanović donio je krajnje neočekivanu odluku da ide na parlamentarne izbore.

Milanović se iznenadno pojavio na presici SDP-a i objavio da izlazi na izbore s SDP-ovom koalicijom kao premijerski kandidat. To znači da ćemo na parlamentarnim izborima, potpuno neočekivano, gledati sraz Milanovića i Plenkovića. 

Očekivalo se da će Milanović dati ostavku na mjesto predsjednika Republike Hrvatske, no to se neće dogoditi. 

"Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,

odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima", objavio je Milanović. 

Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi...

Posted by Zoran Milanović on Friday, March 15, 2024

Index je odmah nakon Milanovićeve objave da ide na parlamentarne izbore kao premijerski kandidat SDP-ove koalicije pokušao iz Ureda predsjednika dobiti odgovor je li podnio ostavku odnosno planira li je podnijeti, no nismo dobili odgovor. Potom se Milanović, sat i pol nakon objave da izlazi na izbore, oglasio i objavio da će "dati ostavku nakon pobjede" na parlamentarnim izborima. 

Podsjetimo, Milanović je ranije danas raspisao parlamentarne izbore za srijedu, 17. travnja. 

Pročitajte više