Milanović: Imamo milijun općina, ali nije to glavni hrvatski problem

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović u Čakovcu je obišao Poslovni park Međimurje - gospodarsku zonu Čakovec istok, na čijem se sjevernom dijelu ulaže oko 12.4 milijuna kuna u osnovnu zajedničku infrastrukturu. 

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač predsjedniku je predstavio ulaganja u izgradnju infrastrukture u sjevernom dijelu gospodarske zone istok, čime će se osigurati 18 građevinskih parcela za ulagače. Time će se stvoriti preduvjeti za unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika, privući novi ulagači te stvoriti mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, istaknuli su čelnici Čakovca koji su s predsjednikom države obišli gospodarsku zonu.

Inače, projekt izgradnje zajedničke infrastrukture na sjevernom dijelu gospodarske zone Čakovec istok ukupno je vrijedan 12.4 milijuna kuna, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tom je projektu namijenilo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ili 80 posto vrijednosti projekta, o čemu je ugovor sklopljen u lipnju 2019. godine. 

Predsjednik države je nakon obilaska izjavio kako je gospodarska zona u Čakovcu primjer kako osigurati da domaća radna snaga ostane ovdje.

"Ne možete ljudima zamjeriti što se bore za bolje. Onaj tko je dnevni migrant, onaj koji napušta sredinu u kojoj živi, osiromašuje tu sredinu, a na nama je da napravimo sve da ljudi ostanu", poručio je Milanović.

Predsjednik Republike je komentirao i predstojeće lokalne izbore, rekavši da su državni važni, a lokalni važniji jer je to direktan odnos između politike i ljudi.

"Hrvatska ima milijun općina, ali ne mislim da je to glavni hrvatski problem"

"Hrvatska ima milijun općina. Ne mislim da je to glavni hrvatski problem. Mislim da nije", kazao je Milanović, dodajući kako postoje općine i gradovi kao Čakovec, koji mogu funkcionirati sami, dok neki ne mogu.

"Mislim da je općenito ustroj Hrvatske, i tu se neće svi složiti sa mnom, održiv i da na njemu treba raditi", poručio je Milanović iz Čakovca.

Uz predsjednika Republike pri obilasku je bio posebni savjetnik predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, a uz gradonačelnika Kovača su bili i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović. 

Prije Čakovca predsjednik Milanović je danas boravio u Zaboku, gdje je sudjelovao na predstavljanju projekta re-Generator, obnove i rekonstrukcije industrijskog pogona bivše tvornice ZIVT u centru Zaboka u moderan centar urbane kulture. Projekt re-Generator prošao je na natječaju Urbane aglomeracije Zagreb i nakon obnove zgrada nekadašnje tvornice postat će centar za mlade, a vrijednost projekta je oko 37 milijuna kuna s PDV-om.

Pročitajte više