Milanović iz Madrida: Srećom, nitko nije primijetio da nema dvorskih luda iz vlade

Foto: Profimedia

PREDSJEDNIK Zoran Milanović održao je konferenciju za medije u Madridu, gdje sudjeluje na summitu NATO-a. Kritizirao je što u Madridu nema nikoga iz vlade.

 

Video: NOVA TV

"Srećom, nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje treba netko biti na ovim sastancima, to ti je dužnost. Ne moraš biti u mom društvu, ali netko treba predstavljati vladu. Tko će ići na njihove sastanke? Ambasador? A što ako ja kažem da ambasador treba meni? Vrlo neodgovorno, amaterski", rekao je.

"Hrvatska mora učiniti sve da informacija, činjenice, argumenti budu dostupni svima. I onda, ako vidimo da ne ide, reći dosta. Mi nikoga ne gazimo. Mora se igrati po pravilima. Danas smo čuli 50 puta - poredak temeljen na pravilima. To je lijepo za čuti, ali toga se teže pridržavati", dodao je. "Naš posao nije samo da tražimo tuđu pažnju i razumijevanje, ali u nekim stvarima se moramo poslužiti alatima, a među njima je i blokada. Što je radila Turska? Uzela je Švedskoj dio identiteta. Vidjet ćemo kako će to završiti. To se zove pritisak, ne ucjena", nastavlja Milanović.

Pročitajte više