Milanović izrazio sućut Turskoj i Siriji

Foto: FaH

HRVATSKI predsjednik Zoran Milanović uputio je danas izraze sućuti Turskoj i Siriji zbog stradanja velikog broja ljudi u katastrofalnim potresima koji su pogodili te dvije države, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"Izražavam duboku sućut narodu Turske i narodu Sirije za žrtve strašnog potresa. Hrvatska je na to još uvijek osjetljiva i sama se trese jer smo nedavno, za naše uvjete, imali velike potrese, stoljetne potrese", izjavio je Milanović nakon susreta s egipatskim predsjednikom Abdelom Fatahom El-Sisijem, na čiji poziv boravi u službenom posjetu Egiptu, navodi se u priopćenju.

Dva razorna potresa

Razoran potres koji je danas pogodio južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju usmrtio je najmanje 1700 i ozlijedio više tisuća ljudi, a mnogi su ostali zarobljeni u ruševinama.

Potres magnitude 7.8 stupnjeva po Richteru bio je najgori koji je pogodio Tursku ovog stoljeća. Nakon prvog potresa u ranim poslijepodnevnim satima uslijedio je još jedan jaki potres magnitude 7.7, a u međuvremenu se dogodio niz slabijih potresa.

Pročitajte više