Milanović: Kriminalna banda je ukrala i falsificirala moju izjavu i sad plaše ljude

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HDZ je jučer izrezao pet-šest sekundi Milanovićevog govora pred novinarima u Vinkovcima i objavio da predsjednik prijeti da će otimati djecu.

"To je Hrvatska kakvu bi Milanović htio. Znali smo da kršitelj Ustava želi i hapsiti i tužiti i presuđivati, ali nismo znali da želi Hrvatima čak i otimati djecu. A boji se dati ostavku i sučeliti se s Andrejem Plenkovićem", poručili su iz HDZ-a uz snimku.

Danas se javio Milanović. Kaže da je objava HDZ-a u Goebbelsovu stilu.

"Najprije je HDZ-ova kriminalna banda ukrala i falsificirala moju jučerašnju izjavu i krenula plašiti ljude svojim prljavim uratkom koji kao da je potpisao sam Goebbels. 

Ja sam upozorio kako je gangsterski Ustavni sud spreman učiniti sve da zaštiti HDZ-ove lopove od gubitka izbora. Na pitanje novinara može li Ustavni sud poništiti SDP-ovu izbornu listu nakon izbora, odgovorio sam da takav gangsterski Ustavni sud 'nakon izbora može i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce', misleći na SDP-ove ljude s izborne liste. 

Jasno da ne može jasnije biti, ali HDZ-ovi lopovi su u panici pa izmišljaju i lažu cijeloj Hrvatskoj u oči, kao što su navikli svih ovih osam godina", piše Milanović.

"I ne lažu samo oni najprljaviji među njima, stranački štakori koji čuče u tmini HDZ-ovih podruma i grizu po narudžbi Andreja Plenkovića, već lažu i ovi bezlični politički nametnici, poput Božinovića i Katičića, koje u HDZ-u drži isključivo glad za vlašću i novcem jer bez toga su nitko i ništa", dodao je.

"Naravno, moraju se dodvoriti vođi bande u nadi da će opet za njih biti mjesta. I dok ja izlazim iz kruga vojarne kako bih razgovarao s novinarima o izborima - jer u vojarni nema mjesta politici i strančarenju - Božinović čak vodi HDZ-ovu kampanju okružen hrvatskim policijskim specijalcima", piše. 

"A kad su vidjeli da se njihove laži ne primaju, danas se oglasila i desna ruka HDZ-ove kriminalne bande, Lažljivi list Hanžar medija. Iako je njihov novinar bio u Vinkovcima i slušao moju izjavu, Hanžar glodavci danas otkrivaju kako se 'društvenim mrežama širi snimka', a zapravo HDZ-ova pokvarena obmana.

Ne pišu o sadržaju cijele snimke kako bi razotkrili HDZ-ovu laž, već istu laž sluganski šire u nadi da će novac i dalje pristizati na račun. Znaju u Hanžar mediji da će za njih novca i posla biti samo dok je Plenkovićeva banda na vlasti", piše Milanović.

Evo kako je zapravo izgledao taj razgovor

Isječak koji su HDZ-ovci izvukli dio je Milanovićevog neobičnog odgovora na pitanje novinara na konferenciji za medije u Vinkovcima, gdje je sudjelovao na svečanom obilježavanju 17. obljetnice ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

U izjavi novinarima komentirao je da bi mijenjanjem datuma izbora Ustavni sud počinio još veći ustavni udar nego dosad. U jednom trenutku novinar ga je pitao bi li Ustavni sud zaista mogao poništiti cijelu izbornu listu SDP-a. Ovako je tekao razgovor:

Novinar: Očekujete li da bi mogli poništiti SDP-ovu listu nakon izbora?

Milanović: Pa onda mogu počet hapsit, neselektivno, probat. Pa će vidjeti dokle će doći. Ne smiju, ne smiju dirati datum izbora.

Novinar: Ne datum izbora, nego listu SDP-ovu, nakon izbora.

Milanović: Pa kažem, pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce. Kao što su sada uzeli SDP za taoce. Kako to mislite poništiti, temeljem čega? Cijelu listu? U svih deset izbornih jedinica?

Novinar: Sad ste rekli da mogu sve?

Milanović: Oni se ponašaju kao da mogu sve, važna je odredba da mogu poništiti svaku izbornu, po njima se to odnosi, ne znam, možda i na moj izbor prije četiri godine jer je iz toga proisteklo sve ovo. Možda i na priznanje hrvatske države, možda je i to izborna radnja stara 30 godina…

Pročitajte više