Milanović: Nema predizborne koalicije s HNS-om

Zoran Milanvović rekao je da je HNS prirodni partner SDP-u no da neće s njim koalirati predizborno.

"SDP i njegova tijela već su donijeli odluku. Idemo pobijediti HDZ. Najprirodniji partner je HNS", rekao je Milanović nakon čega su ga novinari upitali hoće li s njima predizborno koalirati. "Ne predizborno", rekao je Milanović i dodao kako ne postoji mogućnost velike koalicije s HDZ-om jer je problem u HDZ-u.

Upitan za njegovu najavu promjene statuta stranke, Milanović je rekao da je sve što je kazao i mislio. "Predložit ću stranci i glavnom odboru promjenu statuta i nadam se da će me podržati. Promjene bi pridonijele daljnjoj demokratizaciji u stranci na crti onoga kako se ponašaju najnaprednije stranke demokratskog društva."

Upitali su ga i razmatra li mogućnost da on kao predsjednik stranke bude ujedno i premijerski kandidat SDP-a. "Kao što sam i ranije govorio, to će biti Ljubo Jurčić." O svojoj poziciji u vladi ukoliko SDP dobije izbore rekao je da će najprije obnašati mjesto na čelu stranke s Ljubom Jurčićem kao premijerom, a nakon pobjede će razmišljati dalje. "Ljubo je najbolja stvar za Hrvatsku jer sve ono što planiramo i nudimo je gospodarski rast."

Također je rekao da je HSP u Vladi u slučaju pobjede SDP-a neprihvatljiv. Upitan o mjestu ministrice vanjskih poslova koje je zahtijevala HNS-ovka Vesna Pusić Milanović je rekao: "Gospođa Pusić je kvalificirana, ali to će ovisiti o rezultatima izbora."

Što se tiče suradnje s Milanom Bandićem, Milanović je rekao da Bandić ostaje jedan od najbližih suradnika "i to ne zato što je to moja volja, nego zbog njegove pozicije u stranci koju nije dobio lutrijom."

Pobjedu u izboru za predsjednika, kaže Milanović, slavio je s prijateljima iz stranke i članovima obitelji. Novinari su ga upitali je li dobio čestitke HDZ-a. "Nekoliko ljudi mi je čestitalo. Premijer Sanader nije, ali njegovi suradnici jesu."

A.B./P.V.
Foto: H.P:

Pročitajte više