Milanović o izborima: Vi izađite, a ja ću vidjeti

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović prisustvovao je jutros obilježavanju Dana hrvatske vojske i Dana hrvatske kopnene vojske na Vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.

Nakon svečanog pregleda počasne postrojbe uručio je činove i pohvale pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske.

Novinari su ga pitali o nadolazećim parlamentarnim izborima.

"Neobično je kako je jedna moja dobronamjerna izjava izazvala reakciju analitičara"

"Ne živimo mi u vremenu poruka, vidjeli smo u ovoj krizi kako se ljudi znaju brinuti sami o sebi, država tu nekad i previše pomaže. Nevjerojatno mi je da netko ne bi znao što napraviti. Neobično je kako je jedna moja dobronamjerna i defenzivna izjava izazvala reakciju nekoliko analitičara", komentirao je svoju nedavnu izjavu kojom je ostavio mogućnost da uopće ne izađe na izbore.

"Ja nisam analitičar, ja sam izabrani predsjednik Republike Hrvatske i prema Ustavu uloge koja je stavljena s razlogom u rezervat i ograničenja. Kad tako definirate predsjednika Republike, krajnje je licemjerno očekivati od njega nešto. On treba pozvati, ali sam bi se trebao suzdržati. Moja je poruka - glasajte, a ja ću vidjeti, jer ne želim da se uz moje djelovanje pripisuje bilo kakva pristranost", zaključio je Milanović.

Pročitajte više