Milanović o ratu u Ukrajini govori doslovno isto što i Putinov glasnogovornik

Foto: PIXSELL/Marko Prpic

HRVATSKI predsjednik Zoran Milanović jučer je u Zadru izjavio da u Ukrajini traje rat između Amerike i Rusije. "Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije", rekao je hrvatski predsjednik u izjavi novinarima u Zadru, gdje je bio povodom Dana Grada Zadra.

Naglasio je još jednom da rat u Ukrajini vode Amerikanci i Rusi. "Mi moramo konstatirati da Amerikanci preko ukrajinskih mladića vode rat protiv Rusije, to moramo reći."

Peskov dva dana ranije: "To je sukob između Rusije i kolektivnog Zapada pod američkim vodstvom"

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov dva dana ranije izrekao je praktički isto. Putinov čovjek odgovarajući na pitanje o mogućim paralelama između sadašnje situacije i Kubanske krize 1962., rekao je da su "krize različite, iako se u oba slučaja radi o sukobu između Rusije i kolektivnog Zapada pod vodstvom SAD-a".

Peskov je izjavu dao povodom toga što su ruski predsjednik Vladimir Putin i kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel otkrili u Moskvi spomenik kubanskom revolucionaru i vođi Fidelu Castru. Obećali su da će produbiti prijateljstvo i odnose između dviju zemalja koje su obje pod američkim sankcijama.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više