Milanović o Tolušiću: Pohapsili su sve žive. U HDZ-u spavaju kao u Moskvi 1938.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović danas je dao izjavu za medije nakon što je na mjesnom groblju u Nuštru položio vijenac na grob pukovnika Andrije Andabaka.

"Čovjek je otišao, to je njegovo pravo. Ne znam zašto je dao ostavku. Zamijenit će ga već netko, to je sve više tehnički posao", rekao je Milanović.

Marić je relativno korektno radio svoj posao, kaže Milanović.

"Novi ministar neće imati autonomiju"

"Njegovi suradnici su me proganjali da sam uzeo neki kredit dok je istovremeno on uzeo kredit u državnoj banci s kamatom duplo manjom nego ja. Ja i dalje plaćam taj kredit, on je otišao iz vlade, zadržao taj kredit. Onda je Most tražio da ode. Zbog toga se u politici gubi glava, u zapadnoj Europi", rekao je Milanović.

"Morao sam ovo spomenuti, ne bih mu pridavao posebna svojstva. Bio je srednji menadžer u Agrokoru kod Todorića. Želim mu sve najbolje, nije mi bio antipatičan", rekao je Milanović.

Novi ministar će raditi isto, tu nakon uvođenja eura više nema autonomije, kaže. "Marić je cijeli život bio u sustavu, nikad u privatnom sektoru", kaže Milanović.

"Od početne postavke nije ostao nitko"

Ni Marić ni novi ministar Primorac nisu u HDZ-u.

"To govori o stranci, nitko pristojan se ne želi učlaniti u HDZ. Od početne postavke nije ostao nitko, odlaze u nenormalnim uvjetima", rekao je Milanović o novom ministru gospodarstva Marku Primorcu.

"Želim vjerovati da je Marić otišao iz osobnih razloga", rekao je.

"Pohapsili su sve žive, ne znam kako spavaju, kao u Moskvi 1937. i 1938.", rekao je Milanović na pitanje o uhićenju Tolušića. "Meni nitko nije nastradao", dodao je.

1937. je u Rusiji započelo razdoblje političke represije i progona nazvano Velika čistka. Najintenzivnije čistke su se odvijale 1937. i 1938. godine.

Na kraju je napao Anu Hanžeković, vlasnicu Jutarnjeg lista, da je bila najlošija učenica svoje škole te da je tri puta išla na produžnu nastavu. "Više nego Banožić. To je osveta loših đaka", rekao je.

"Njen otac mešetar Hanžeković je svaki put obećavao da će je ispisati samo ako prođe", rekao je.

Pročitajte više