Milanović: Oleg i Andrej su ruska imena

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Split, obišao tehnološki park u Dračevcu, gradilište na plaži Žnjan i Staru gradsku vijećnicu te je prozvao vladu i premijera Andreja Plenkovića da opstruiraju gradsku vlast na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

"Tehnološki park Dračevac izgleda impresivno, radi se o investiciji od oko 27 milijuna eura sadašnje gradske vlasti koju HDZ nije uspio spriječiti u tomu iako nastoji upropastiti sve što može", rekao je Milanović.
Čestitao je splitskom gradonačelniku Puljku što je, "usprkos opstrukcijama stranke koja je osuđena za kriminal" uspio oduprijeti se HDZ-u.

Po Milanovićevom tumačenju, "za novac koji je nekoliko HDZ-ovih gangstera koje je premijer Andrej Plenković namjestio u Inu moglo se sagraditi četiri tehnološka parka" kakav je izgrađen u Dračevcu kod Splita.

Puljak je novinarima rekao kako je sa suradnicima danas predsjedniku Milanoviću želio pokazati da se veliki projekti u Splitu mogu realizirati i bez velike potpore vlade.

"Predsjednika Milanovića je zanimalo kako se uspijevaju realizirati projekti kao što je tehnološki park Dračevac i uređenje Žnjana bez potpore vlade.

Premijer Plenković je zabranio da uređenje plaže Žnjan bude strateški projekt, ali mi smo krenuli u realizaciju tog projekta i završit ćemo ga", kazao je Puljak.


Odgovarajući na pitanja novinara vezana za Facebook objave HDZ-ovog ministra Olega Butkovića, Milanović je, između ostalog, rekao kako je Butković "sljedeći predsjednik HDZ-a" te da "(Oleg i Andrej) moraju imati rusko ime".

Pročitajte više