Milanović Plenkoviću: Sad ćeš vidjeti kad se digne oluja. Formira se veliki šator

Foto: Screeenshot HRT

Predsjednik Zoran Milanović obraća se medijima.

Prvo je komentirao upad policije u Ministarstvo kulture po nalogu EPPO-a.

 

Poručio Plenkoviću: Sad ćeš vidjeti kad se digne oluja, kako prolaziš kad gaziš po dostojanstvu hrvatskih ljudi

“Zadnjih dana smo se naslušali laganja, prag tolerancije nam je visok, ali to što se laže zadnjih dana... Za ovo ne znam, ne mogu ministricu optužiti za laž, a istražitelji su tamo s nekim razlogom. To je ovo što bi Turudić ukinuo, odnosno Plenković. Plenković bi ukinuo, a Turudić je njegov papaga. Upala je policija, a ubuduće bi to bilo nemoguće, čuli smo da to treba ukinuti”, rekao je na početku o slučaju izvida u Ministarstvu kulture.

"To ne da nije izgovor i argument, nego je bezobrazluk", rekao je Milanović o Plenkovićevim izjavama o Turudiću u kojima je Milanovića i njegove suradnike okrivio da oni nisu reagirali na vrijeme. 

"Mi smo se zadnjih dana nagledali sluđivanja, gaženja ljudskog dostojanstva. Sjećate se onog šatoraškog divljanja? U zaštiti dostojanstva branitelja koje sam poštovao kao rođenu mater. E sad ćeš vidjeti kad se digne oluja, kako prolaziš kad gaziš po dostojanstvu hrvatskih ljudi. Ovo je pljuvanje u lice svim Hrvatima koji imaju dvije moždane vijuge među ušima", rekao je. Čini se da je aludirao na prosvjed oporbe koji će se sutra u 11 sati održati na Markovom trgu. 

"Izgleda da je Mamić Turudića dovezao na RTL. Kako slatko"

"Jučer su opet uhvatili tog Plenkovićevog probisvijeta na RTL-u. Izgleda da ga je Mamić dovezao na RTL. Kako slatko. Kako slatko", rekao je Milanović. 

"Nije reduciran izričaj, nego prijesna laž. Moramo radiit kategorizaciju tih laži i izmišljotina. To je prijesna, seljačka laž", dodao je. 

"Kažem, sjetite se 'dostojanstva branitelja'. Sad ste se uhvatili u koštac s hrvatskim ljudima. Njih ima puno i jako su mirni, ali kad im dirneš dostojanstvo postanu bijesni, postanu ljuti", kazao je Milanović,

"Turudić laže na televiziji, u kolosalnom je sukobu interesu, to ulazi u sferu krivičnog djela. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre", kaže. 

"Zamislite Turudića s ovlastima EPPO-a, pa mogli bi se svi naoružati", rekao je. 

"Formira se veliki šator"

"Andrej, princ balkonski. Ima rusko ime", rekao je Milanović o Plenkoviću. 

"Nikakav to gospodin nije (Turudić, op.a.). Ja sam u stanju svakoga nazvati gospodinom, ali njega ne. Cinici i lažovi, bezobrazno sluđivanje. Sluđivanje. Ako te netko cijelo vrijeme tako drsko manipulira, to je udar na dostojanstvo. Formira se veliki šator, veći od Hasanaginog", rekao je Milanović.

Pročitajte više