Milanović potvrdio da će ga savjetovati žena koja je ukinula Oskar znanja

Foto: Borna Filic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović potvrdio je da će mu Jadranka Žarković Pečenković biti savjetnica za obrazovanje. U odgovoru na novinarsko pitanje kako komentira postavljanje osobe uz čiji se rad vežu brojne zamjerke, predsjednik Milanović je kazao: "Ne znam na koje zamjerke mislite, ali to su neistine ako mislimo na istu osobu. Ona je četiri godine vodila agenciju, ima iskustva i ne pripada niti jednom klanu. Netko drugi je očito htio taj posao. Ali neka ne brinu, ionako ja ne odlučujem o velikim stvarima."

Milanović je još dodao da se ona, koliko on zna, preziva samo Žarković.

>>>Milanovićeva buduća savjetnica slala ljude da slušaju o "gejevima pervertitima"

Inače, Jadranka Žarković Pečenković je na mjestu ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje 2016. godine, u sklopu stručnog usavršavanja, slala učitelje i nastavnike na konferenciju "Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti" u organizaciji udruge U ime obitelji Željke Markić.

Edukacija kod Željke Markić

Kako je izgledalo to stručno usavršavanje otkrile su Novosti, koje su opisale da je jedna sudionica skupa upozorila polaznike na opasnost da djeca s homoseksualnim sklonostima "pervertiraju" njihovu djecu. Drugi govornik je prokazao moćni "LGBT lobi", "rodnu ideologiju" i "spolni odgoj", koji od "seksualno zbunjene djece proizvode homoseksualce". Treći je kazao da je dekristijanizacija uslijedila zbog legalizacije "grijeha pobačaja, ateizma, razvoda i transseksualnosti", dok je četvrti dodao da je "osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek" od drugih. Na više panela davane su upute prosvjetarima za borbu protiv "militantnog sekularizma", "komunističkog naslijeđa" i "kršćanofobije", uz savjete kako djecu učiti patrijarhatu i zamkama spolnog odgoja u školama.

U lipnju 2015. godine ukinula je Oskar znanja, nagradu koja se dodjeljuje najdarovitijim učenicima. To je pravdala nedostatkom novaca kojih je ponestalo baš za najbolje đake. Pod pritiskom javnosti, Oskar znanja je vraćen.

Jadranka Žarković Pečenković je po zanimanju psihologinja, a tijekom Milanovićevog premijerskog mandata u prilično je tajnovitim uvjetima imenovana na funkciju ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, kamo je došla iz zagrebačke Klasične gimnazije.

Tu je gimnaziju prethodno završio Milanovićev stariji sin Ante Jakov, a navodno je riječ i o prijateljici Milanovićeve supruge Sanje Musić Milanović. 

 

 

Pročitajte više