Milanović primio Dodika na Pantovčaku

Foto: Ured predsjednika

PREDSJEDNIK Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika s Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, objavili su iz Ureda predsjednika.

"Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom. 

S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju u kojem se ne otkrivaju detalji sastanka.

Sutra u Sarajevo skupa s kolegicom koja predstavlja EU dolazi posebni izaslanik SAD-a Matthew Palmer. Palmer je o Dodiku večeras za RTL ovako govorio:

"Zabrinuti smo oko trenutnog političkog ozračja u Bosni i Hercegovini. Zabrinuti smo zbog frakcija, napetosti, nestabilnosti koja nije zanemariva, sve to zbog postupaka i retorike Milorada Dodika".

Pročitajte više