Milanović: Sanader radi partijsku državu

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović kazao je kako neće prihvatiti prodike od strane "tog frajera", misleći na Ivu Sanadera, koji sa svojom strankom radi "partijsku državu".

Milanović je u razgovoru s novinarima nakon uručenja 47 članskih iskaznica friškim SDP-ovcima reagirao na najave iz HDZ-a da će ga zbog paralele koju je napravio između Sanadera i Slobodana Miloševića prijaviti još uvijek nepostojećem Etičkom povjerenstvu za praćenje izbora.

"Neću primati lekcije od tog frajera", kaže Milanović i dodaje kako je činjenica da su on i Slobo koristili istu parolu, a ne laž, "Ono što oni govore o nama, da ćemo legalizirati drogu i oporezovati štednje - to su laži velike kao Velebit, zašto se time ne pozabavi Etičko povjerenstvo?", pita šef SDP-a.

Za mobiliziranje veleposlanstva koje bi trebalo, prema napucima sastanka u Diplomatsko-konzularnom predstavništvu u Muenchenu, angažirati diplomate u poticanju glasovanja dijaspore, Milanović kaže "To je partijska država".

Kandidatkinje i kandidati na listi SDP-a u prvoj izbornoj jedinici sutra, u utorak, 6. studenog 2007. godine predstavit će se građanima u Centru za kulturu i informiranje Maksimir, Švarcova 18, s početkom u 19 sati. Tom će prigodom predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba Milan Bandić uručiti članske iskaznice novim članicama i članovima SDP-a.

Crkva bi trebala biti pastir i biračima SDP-a

Nikada mu, kaže Milanović, nije bila namjera napadati hrvatske biskupe i Crkvu, no ona kada se obraća ljudima treba imati na umu da građani svoje odluke donose bez instrukcija, da se "njihov način odlučivanja promijenio u zadnjih 200 godina".

"Crkva je dio društva, nije ni iznad ni ispod društva. Ako želi biti pastir i voditi računa o onome što je dobro, mora znati da su ljudi puno složeniji. Žao mi je što se biskupi odriču stotina tisuća vjernika, uglavnom katolika, koji glasuju za SDP", poručio je, dodavši da je SDP moderna stranka, jedina koja može voditi moderno hrvatsko društvo.

HDZ zlostavlja i manipulira Hrvatima u BiH

Šef SDP-a je kazao i kako HDZ "manipulira i zlostavlja Hrvate u BiH", i da za njih mari samo prije izbora.

"Polijepili su BiH plakatima, pokušavaju ušićariti svaki glas, a njihov je vođa u tri i pol godine mandata samo jednom posjetio Sarajevo, glavni grad tamošnjih Hrvata", kazao je Milanović.

Kazao je i kako treba polaziti od osobnog primjera i vjerodostojnost politike mjeriti prema ljudima koji je vode, ljudima koji polažu račune za svoju imovinu, kako su je stekli i kako im se financira stranka.

"Ne zanima me zakon koji je donio HDZ po kojemu će o troškovima kampanje govoriti nakon izbora. SDP će to učiniti prije izbora jer tako to čine civilizirane demokratske europske zemlje", dodao je Milanović.

Bandić uručivao iskaznice, Milanović ruže

Čelnik zagrebačke organizacije SDP-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podijelio je 47 stranačkih iskaznica novim članovima. Kazao je kako će nakon što je gradski SDP rješavao središte problema Zagrepčana, to isto činiti i za sve Hrvate nakon izbora 25. studenog.

A.B.
Foto: S.G.V.

Pročitajte više