Milanović: Srbija ne vodi hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska, rekao je danas predsjednik Zoran Milanović, komentirajući mogućnost da Hrvatska stavi tu temu na dnevni red idućeg samita NATO-a. 

Ministar obrane Ivan Anušić rekao je jučer da Hrvatska želi govoriti o hibridnom ratu i djelovanju ruskih saveznika u jugoistočnoj Europi na idućem samitu NATO-a u srpnju u Washingtonu, jasno aludirajući na Srbiju kao saveznicu Rusije u hrvatskom susjedstvu. 

"To je u mojoj ingerenciji, da se nitko ne uvrijedi. Ja bih trebao ići na taj samit", rekao je Milanović novinarima. 

"U NATO-u nas nitko ništa ne pita"

"Srbija sama ne zna što hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proeuropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je", naglasio je hrvatski predsjednik.

Dodao je da je to tema o kojoj se inače raspravlja na samitima u Bruxellesu, ali da to neće biti slučaj i na samitu NATO-a. 

"O tome se sigurno neće raspravljati na samitu NATO-a jer tamo i tako govori tko god što hoće, a odluke se donose puno prije ili paralelno od samita. Nitko nas ništa ne pita", rekao je Milanović. 

Pročitajte više