Milanović u Škabrnji položio vijence i upalio svijeće

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović danas je u Škabrnji, gdje je položio vijence i upalio svijeće na spomeniku žrtvama.  Mimohod "Korak po korak" krenuo je s Trga dr. Franje Tuđmana do Centralnoga križa i Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu na groblju sv. Luke gdje su pročitana imena stradalih, dok su djeca za svaku žrtvu položili ružu. 

Uz predsjednika Milanovića pri polaganju vijenca bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffaneli, pomoćnik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za zdravstvo general-bojnik Boris Zdilar.

Plenković jučer bio u Škabrnji 

Uz Milanovića je bio i zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" brigadni general Blaž Beretin, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler te posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović i pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je Škabrnju posjetio jučer. S njim je bila potpredsjednica vlade Anja Šimpraga. U trenutku dok je potpredsjednica vlade polagala vijenac, okupila se nekolicina mještana, među kojima i branitelji Škabrnje koji su joj okrenuli leđa i uzviknuli "sramite se", iskazujući nezadovoljstvo što je na to mjesto došao netko iz Samostalne demokratske srpske strane.

Plenković je nakon polaganja vijenaca izjavio novinarima da je vidio reakciju mještana te podsjetio kako to nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja.

Pročitajte više