Miletić fotkom iz SAD-a "dokazivao" policijsku brutalnost u Sloveniji pa je obrisao

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

ZASTUPNIK Mosta Marin Miletić reagirao je na dokaze međunarodne novinarske mreže da hrvatska policija bez oznaka premlaćuje migrante na granicama i krši međunarodne i nacionalne propise.

Na Facebooku je zbog licemjerja prozvao one koji zamjeraju policiji protuzakonito i brutalno ponašanje.

Pritom se pozivao na vjerojatno najslavnijeg izbjeglicu na svijetu, Isusa Krista, zanemarujući što o ljudima u pokretu govore Biblija ili Papa Franjo, piše Faktograf.

 

Miletićev neizostavan "ali"

Prozivajući, dakle, medije za dvostruke kriterije, jasno je naglasio kako "ne podupire nikakvo premlaćivanje ljudi" uz jednako jasan i neizostavan "ali".

"Ali, nedopustivo je i licemjerno čitati zgražanje wanne be demokrata kojima su prsa poplavila od busanja u ime – ustvari fejk – tolerancije nad plavicama migranata", napisao je.

Uslijedio je red navoda kako migranti nemaju dokumente, kako nitko ne zna njihove namjere te kako policija samo štiti granicu suverene države.

Prigodno je preskočio činjenicu da su u novinarskoj istrazi snimljeni policajci prije nego što se "poslužili pendrecima" da bi poslali "poruku da hrvatsku granicu nitko ne može neovlašteno prelaziti", skinuli sa sebe obilježja te suverenosti, odnosno oznake hrvatske policije.

Kao dokaz licemjerja i dvostrukih mjerila kojima se vode građani uznemireni zbog batinanja na granicama ponudio je sljedeću fotografiju:

Kriva atribucija

No potpisao ju je na sljedeći način:

"I onda… policija u susjednoj zemlji (Sloveniji) gumenim metcima i pendrecima puca na građane, tuče i fizički zlostavlja ljude koji su prvo izašli u mirne prosvjede protiv otimanja slobode, suludih COVID potvrda koje sada već svi znaju NEMAJU nikakvog smisla (jer i cijepljeni

prenose virus). Ljevičarske udruge mučki šute, mainstream mediji šute i time izdaju sve postulate neovisnog novinarstva koje je davno prodano i završilo u intelektualnom prostituiranju…

Ova fotografija (preuzeo sam s portala Paraf) pokazuje noge mlade Slovenke napadnute od policije. Nema zgražanja hrvatske javnosti", stoji u Miletićevoj objavi.

Fotografija nastala u lipnju prošle godine

Zgražanje javnosti, vezano za ovu konkretnu fotografiju u kontekstu prosvjeda u Sloveniji, nije se ni moglo dogoditi zato što fotografija uopće nije nastala 2021. godine u Sloveniji, već u lipnju prošle godine u SAD-u.

Nije nevjerojatno da je i sam Miletić shvatio da je u žaru svog zaklinjanja kako "nikada neće izdati istinu koju nosi u svome srcu" podijelio fotografiju krivo atribuiranu prosvjedima u Sloveniji. Obrisao ju je, naime, iz objave na Facebooku.

 

Međutim, istu je fotografiju nastavio koristiti na Twitteru, i to koristeći se istim frazama iz Facebook objave.

Prozivanje RTL-a

Usprkos evidentnoj pogrešci i deklariranoj predanosti istini, zastupnik Miletić je nastavio u komentarima blatiti RTL televiziju, dodaje Faktograf.

Njihova je novinarka Danka Derifaj sudjelovala u višemjesečnoj novinarskoj istrazi koja je dokazala da su priče o policijskoj brutalnosti prema migrantima, koje u javnosti slušamo već dvije godine, točne, za razliku od poricanja Ministarstva unutarnjih poslova.

A priče kažu da na hrvatskim granicama operiraju ljudi u crnom koji premlaćuju izbjeglice bez policijskih oznaka, ali s policijskim alatima.

Štoviše, Derifaj je kod Donjeg Lapca snimila i zgarište koje često obilaze kombiji hrvatske policije, na kojemu je pronašla nagorjele ostatke mobitela i torbica – s dokumentima. 

Pročitajte više