Milićev prijatelj dobio pripravnički u Buzetu, tamo nikad nije radio

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MARKO Milić, vladin glasnogovornik, proveo je cijeli utorak objašnjavajući i opravdavajući poruke koje je slao šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću. "Niko Dujmović", poruka je koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30. rujna 2019., dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma, odnosno dok nije bio uhićen.

"Raditi će, do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovara Miliću Jakupčić.

"Hvala ti Kruno puno", odgovara Milić.

"Nema na čemu", uzvraća Jakupčić.

Milić tvrdi da se kod šefa Šuma samo raspitivao kako je Niko Dujmović, za kojeg je priznao da mu je bliski prijatelj. No danas je objavljeno da je Milić šefu Šuma poruku poslao na dan kad je Dujmoviću završio pripravnički staž, a Dujmović je dan nakon poruke potpisao novi ugovor u Šumama.

Dujmović nikada nije radio u Buzetu

Niko Dujmović nikada nije odradio pripravnički staž u Upravi šuma podružnice Buzet, iako je pripravnički 2018. godine dobio upravo tamo, javlja Istra24.

Potvrđuje to i odgovor Hrvatskih šuma na pitanje portala je li točno da Dujmović nikada nije radio u Buzetu s obzirom na to da ga tamo drugi zaposlenici nisu viđali. Na to im je pitanje odgovoreno da se s pripravnikom sklapa ugovor o radu na određeno vrijeme bez navođenja radnog mjesta te provodi pripravničko osposobljavanje sukladno programu pripravničkog osposobljavanja.

"Što se tiče mjesta obavljanja posla, ugovorima o radu svih radnika HŠ d.o.o. definirano je da 'U slučaju potrebe procesa proizvodnje koja zahtjeva premještaj radnika, radnik se uz uvjete utvrđene općim aktima Poslodavca, obvezuje privremeno obavljati poslove svog smjera i stupnja stručne spreme na cjelokupnom području kojim gospodari Poslodavac', sukladno čemu je gospodin Niko Dujmović raspoređen u UŠP Zagreb", navode iz Hrvatskih šuma.

Dujmović u diplomskom radu zahvalio obitelji Milić

Dujmović se oglasio na Facebooku i rekao da se pišu neistine o njegovom radnom statusu u Hrvatskim šuma, koje dezavuiraju njegovu struku, kao i kvalifikacije i obrazovanje koje je stekao.

Objavio je i kad je završio fakultet, odnosno diplomirao, a sada smo doznali da je u svom diplomskom radu u pisanoj zahvali, između ostalih, zahvalio i obitelji Milić. 

Dujmović je diplomirao radom na temu Utjecaj mikrolokacije na cvatnju, sazrijevanje i pomološke parametra plodova trešnje te se u zahvali obratio obitelji, djevojci, psu, mentorima, profesorima i svima koji su mu pomogli tijekom pisanja rada.

Nije izostavio ni obitelj Milić kojoj je posebno zahvalio.

 

Pročitajte više