Milijan Brkić opleo po Ilčiću, svašta mu izgovorio

Foto: Hina

HDZ-ov potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, prilično je iskritizirao Ladislava Ilčića zbog njegovih jutrošnjih istupa. Podsjetimo, Ilčić je rekao da napušta savjetničko mjesto u Vladi da bi se mogao posvetiti kandidaturi na izborima u Varaždinu. Prozvao je i HDZ, rekavši da ne njeguju kršćanske vrijednosti.

Milijan Brkić mu je žestoko odgovorio.

"Nije to nikakav raskol, to je početak kampanje za lokalne izbore. Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite. Do jučer je bio savjetnik i uredno je primao plaću, a sad mu odjednom taj partnerski odnos, zbog kojeg je i bio savjetnik, nije vjerodostojan. To govori o njemu i njegovoj vjerodostojnosti", kaže Brkić.

"Uvijek su najbolji ovi koji su nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici pa svima dociraju, to govori samo o njemu. Mislim da cijela javnost zna da Hrast bez HDZ-a ne bi bio u Saboru", dodao je Milijan Brkić.

"HDZ je demokršćanska stranka desnog centra, imamo svoje vrijednosti, politiku i ideologiju. Naša se politika nije promijenila u odnosu na te vrijednosti. Dodaje kako svatko na političkoj sceni ima pravo na svoj stav, ali njega treba staviti u kontekst vremena i okolnosti. Da bi nešto postigao, Ilčić se očito mora distancirati od HDZ-a s jedne strane, no s druge, kad su benefiti u pitanju, onda ih itekako koristi", rekao je Brkić novinarima okupljenima u Saboru.

Pročitajte više