Milijarder optužen da je silovao autističnu maloljetnicu u Epsteinovoj kući

Foto: Profimedia

JUČER podnesena savezna tužba tereti američkog milijardera Leona Blacka za silovanje 16-godišnje djevojčice s Downovim sindromom i autizmom 2002. godine u kući osuđenog seksualnog prijestupnika Jeffreya Epsteina na Manhattanu. Black je suosnivač investicijske tvrtke Apollo Global Management i bivši Epsteinov suradnik, piše NBC.

Njegova odvjetnica Susan Estrich odbacila je optužbe, nazivajući ih "neozbiljnima". U tužbi podnesenoj Okružnom sudu za južni New York navodi se da je tužiteljica, identificirana samo kao Jane Doe, prodana Epsteinu i Ghislaine Maxwell. Podsjetimo, Maxwell je u prosincu 2021. osuđena na 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije.

"Žele mu se osvetiti"

U tužbi se navodi da je tužiteljica, koja je sada u kasnim 30-ima, rođena s mozaičnim Downovim sindromom i ima "razvojnu dob" od oko 12 godina. Tvrdi se kako se ona pripremala izmasirati Blacka kada ju je on uhvatio i penetrirao u nju "igračkama za odrasle". 

Tužiteljica je istaknula da ju je Epstein kasnije zatekao uplakanu, ali je odbio njen zahtjev da posjeti liječnika, rekavši da će se Maxwell umjesto toga pobrinuti za nju. Blackova odvjetnica je napala Wigdor LLP, odvjetničku tvrtku koja stoji iza tužbe, da se želi "osvetiti" Blacku zbog ranijih slučajeva. 

Estrich je poručila kako njezin klijent nikada nije upoznao tužiteljicu. "Ove opake i klevetničke laži, zamaskirane kao optužbe, izmislila je odvjetnička tvrtka Wigdor kao dio osvete tvrtke protiv Blacka jer se snažno i uspješno branio u posljednje dvije godine", dodala je. 

Postigao nagodbu kako bi izbjegao tužbu

"Ove tvrdnje - o incidentu koji se navodno dogodio prije 20 godina - potpuno su izmišljene, potpuno nepotkrijepljene i izravno krše zastaru", uvjerena je. Black je negirao i ranije optužbe za seksualno zlostavljanje. Inače, Black je za NY Times potvrdio da je postigao nagodbu od 62.5 milijuna dolara s Američkim Djevičanskim Otocima, gdje je Epstein imao dom, kako bi izbjegao moguću tužbu. 

Blackov glasnogovornik je naglasio da nagodba ne sugerira da je "Black bio svjestan ili sudjelovao u bilo kakvom nedoličnom ponašanju". Inače, Epstein je umro pod sumnjivim okolnostima u zatvoru u kolovozu 2019. dok je čekao suđenje zbog trgovine ljudima u seksualne svrhe. 

Pročitajte više